Serie A – Betting på italiensk fotball

I Europa er det mange store fotballigaer. En av de som inkluderes i betegnelsen de 5 store er italienske Serie A. Det er en liga med en stor og stolt historie, på samme måte som det italienske landslaget. Italia er blitt verdensmester i fotball mange ganger, og senest i 2021 ble de europamester. Gjennom årene har de italienske storklubbene forsynt seg godt av sølvtøyet som er blitt utdelt i UEFAs europacuper. 

De siste årene har de italienske lagene kommet litt i skyggen av blant annet de engelske og spanske lagene, og det skyldes at det ikke er like mye penger i den italienske fotballen. Dermed tiltrekker ikke lagene i Serie A seg de store navnene i like stor grad som de gjorde tidligere. Dette er kanskje i ferd med å endre seg litt igjen, og sett med norske øyne er det ekstra gledelig at stadig flere unge spillere med norsk pass finner veien til Serie A. 

Gode odds på Serie A på disse Bookmakere

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
1000 NOK
4
100% opptil 2000 NOK
5
5 x 20 EUR gratisspill
6
100% opptil 5.000 kr

Serie A ble en nasjonal toppliga i 1929

I Italia kom ikke en felles nasjonal toppserie på plass før Serie A ble etablert som det øverste nivået i det italienske ligasystemet i 1929. Frem til dette året ble den italienske seriemesteren kåret ved at de regionale seriemestrene spilte kamper mot hverandre. Denne sluttspillordningen kom på plass i 1898, men det ble altså først i 1929 at seriemesteren ble kåret gjennom at alle lagene spilte to kamper mot de andre lagene i en felles toppserie. 

Etter 1898 er det kun 6 ganger at det ikke er blitt kåret en seriemester på øverste nivå i italiensk fotball. Det skjedde i forbindelse med første og andre verdenskrig i sesongene 1915–1916 til 1918–1919 samt 1943–1944 og 1944–1945.

Betting på Serie A

Juventus har flest seriegull

Når det kommer til antall ligagull på øverst nivå i italienske fotball, er det Juventus eller Den gamle dame som er den store grossisten. Laget fra Torino er blitt italiensk seriemester hele 36 ganger, og er blitt nummer to 21 ganger. Nærmest Juventus kommer Milano-rivalene Inter Milan og AC Milan. Både Nerazzurri og Rossoneri har sikret seg 19 seriegull. Begge lagene er også blitt nummer to 16 ganger. Laget som er blitt seriemester flest ganger bak disse tre er Genova med 9 titler. Gjennom historien er det til sammen 16 klubber som er blitt italiensk seriemester på øverste nivå én eller flere ganger.

På 2010-tallet dominerte Juventus stort i Serie A med 9 seriemesterskap på rad i sesongene fra 2011/2012 til og med 2019/2020. Dette hegemoniet ble selvsagt utfordret av klubber som Napoli, Roma, Inter, AC Milan, Lazio og Atalanta, men i denne perioden hadde Juventus de største økonomiske musklene. 

Mye å spille odds på i Serie A

Med 20 lag i Serie A og til sammen 380 kamper gjennom sesongen, blir det mange anledninger til oddsspilling for tilhengerne av italiensk toppfotball. Blant norske oddsspillere er Serie A ett av de største og mest populære bettingobjektene innenfor europeisk klubbfotball. I hver eneste seriekamp tilbys du hundrevis av utfall og begivenheter som det kan spilles odds på.

Det største markedet for hver ligakamp er vinnermarkedet. Det er oddsspill på om det blir hjemmeseier, uavgjort eller borteseier i kampen. Rett og slett klassisk HUB-tipping. Dette kan du plassere odds på både ved pause og ved fulltid. Om du ønsker det er det også mulig å ha begge utfallene på ett og samme spill.  

Ønsker du i heller å spille odds på noen av favorittspillerne dine i stedet for på lagene, finnes det også mange muligheter. Populære oddsspill på enkeltspillere er om en konkret spiller scorer det første målet i en kamp, og om dette kommer i løpet av kampens første 10, 15 eller 20 minutter. Det kan også plasseres oddsspill på om konkrete spillere pådrar seg gult eller rødt kort, eller om de lager straffespark. 

Mulighetene er mange på Serie A

Mulighetene i kampene er mange. Du kan spille odds på dette før kampene til tradisjonelle odds, og til liveodds mens kampene pågår. De fleste av oddsspillene som du finner før kampene begynner i Serie A, kan det også spilles liveodds på etter at kampen har startet, men mange forsvinner selvsagt etter hvert som hendelser inntreffer. I tillegg kan det komme oddsspill som du bare får på livebetting.

Langsiktige vinnerspill på Serie A er også populært. Det er oddsspill som kan plasseres før serien starter. Dette er spill på hvilket lag som tar gull, om et lag ender Topp 3, om det rykker direkte ned til Serie B eller hvilken spiller som blir toppscorer i Serie A. Husk også at du kan hente oddsbonuser hos bookmakerne som kan benyttes til oddspilling på Serie A.