Betting på Ligue 1 – Et innblikk i fransk fotballs oddsverden

Ligue 1 er Frankrikes øverste fotballiga som tiltrekker seg oppmerksomhet fra fotballelskere verden over. Den har en blanding av historiske klubber, stjernespillere og overraskende utfall som gjør hver sesong spennende. Mange ønsker å prøve lykken ved å satse penger på kampene. Betting kan være en måte å øke spenningen på men det krever også kunnskap og forståelse for spillet. Noen ganger kan oddsen være uforutsigbar, akkurat som fotballkampene selv. I denne artikkelen vil vi dykke dypere inn i hvordan man kan navigere i denne verdenen av fransk fotball og odds.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
opptil 2.100 kr
3
100% opp till 2000 NOK
4
200% opptil 100 EUR
5
1000 NOK
6
100% opptil 2000 NOK
7
5 x 20 EUR gratisspill
8
2000 NOK
9
100% opptil 5.000 kr
10
2000 NOK

Mange odds på Ligue 1

Langtidsspill

Langtidsspill på Ligue 1 gir deg muligheten til å plassere veddemål over en lengre tidsperiode som oftest en hel sesong. Dette kan for eksempel være veddemål på hvilken klubb som vinner ligaen, hvem som rykker ned eller hvilken spiller som blir toppscorer. Disse spillene er populære fordi de tilbyr en langvarig spenning. Selv om utfallet ikke blir avgjort før etter mange måneder kan en godt plassert innsats tidlig i sesongen gi en solid avkastning. 

Pre match odds

Pre match odds er odds som blir satt før kampen starter. Her plasserer du veddemål på utfallet av en bestemt kamp enten det er seier, tap eller uavgjort. Du kan også satse på antall mål som blir scoret, hvilken spiller som scorer først og mange andre variabler. Disse oddsen er basert på tidligere prestasjoner, lagoppstilling, hjemmebane-fordel og annen relevant informasjon.

Det fine med pre match odds er at du har tid til å analysere kampen, sammenligne odds fra ulike bookmakere og ta informerte beslutninger. 

Liveodds

Live betting gir deg muligheten til å satse penger mens kampen pågår. Oddsen endres dynamisk basert på hendelsene i kampen. Scoret hjemmelaget nettopp? Oddsen for bortelaget-seier vil trolig øke. Er det en spiller som har fått rødt kort? Dette kan også påvirke oddsene i realtid.

Det som er spesielt spennende med liveodds er at du kan reagere på det som skjer i øyeblikket. Har du en følelse av at bortelaget vil snu kampen, selv om de ligger under, kan du satse på det og potensielt få bedre odds enn før kampstart. 

Ligue 1

De største lagene

Paris Saint-Germain (PSG)

Paris Saint-Germain er utvilsomt gigantene i fransk fotball. Klubben har sin base i hovedstaden Parisog har vokst enormt de siste tiårene. Spesielt etter at den ble kjøpt opp av Qatar Sports Investments. Med betydelige ressurser har PSG sikret seg noen av fotballens største navn. Selv om klubben har dominert Ligue 1 i mange sesonger har Champions League-trofeet ofte unngått dem til tross for flere forsøk.

Olympique Lyonnais

Olympique Lyonnais er basert i byen Lyon. Historisk sett har de hatt flere perioder med stor suksess. Spesielt i 2000-årene da de vant Ligue 1 syv ganger på rad. Klubben er kjent for sitt sterke ungdomsakademi,som har produsert noen av Frankrikes beste spillere. Lyon fortsetter å være en fast deltaker i europeiske turneringer og er alltid en utfordrer i den hjemlige ligaen.

Marseille

Olympique de Marseille er ofte kjent som bare Marseille og er en av de mest historiske klubbene i Frankrike. Basert i havnebyen Marseille har de en lidenskapelig fanskare og en rik historie. Klubben har vunnet Ligue 1 flere ganger men kanskje deres mest fremtredende øyeblikk kom i 1993 da de vant Champions League. Deres intense rivalisering med PSG, kjent som “Le Classique” er en av de mest sette kampene i fransk fotball.

AS Monaco

AS Monaco skiller seg ut på grunn av sin beliggenhet i fyrstedømmet Monaco, en liten enklave på den franske rivieraen. Selv om de ikke kommer fra en stor by har klubben hatt stor suksess både nasjonalt og i Europa. De har vunnet Ligue 1 flere ganger og nådd finalen i Champions League. 

Lille OSC

Lille er basert i den nordlige delen av Frankrike og har hatt varierende grader av suksess gjennom årene. Men i nyere tid har de vist seg som en seriøs utfordrer i Ligue 1 med flere ligatitler i 2010-årene. Klubben har en solid struktur og har også produsert noen bemerkelsesverdige spillere som har hatt suksess både i Frankrike og internasjonalt. Lille er kanskje ikke så glamorøs som noen av de andre storklubbene men de kan absolutt ikke undervurderes.

Oppsummering

Ligue 1 er Frankrikes øverste fotballiga og et sentrum for spenning og talent som tiltrekker seg oppmerksomhet fra hele verden. Med muligheter som langtidsspill, pre match odds og liveodds kan tilhengere øke spenningen ved å satse på ulike utfall i løpet av sesongen. Historiske lag som Paris Saint-Germain, Olympique Lyonnais, Marseille, AS Monaco og Lille OSC bringer unikhet til ligaen med sine prestasjoner, rivaliseringer og lidenskapelige fanskare. For de som ønsker å dykke dypere inn i bettingverdenen, tilbyr bookmakere attraktive oddsbonuser som kan gi et lite boost til starten av spillopplevelsen. Det er imidlertid viktig å huske på vilkårene som følger med slike bonuser og alltid spille ansvarlig. Uansett om man er en entusiastisk supporter eller en ivrig oddsspiller har Ligue 1 mye å tilby.