Eliteserien – Masse spenning med betting på norsk fotball

Skal du se de beste lagene i norsk klubbfotball, er det Eliteserien som gjelder. Favorittlaget ditt i Norge spiller kanskje ikke der, men Eliteserien er ligaen for de beste norske lagene til enhver tid. Ligaen er et populært samtaletema under sesongen, og en liga som engasjerer mange. Mellom 1990 og 2016 gikk den under navnet Tippeligaen siden den ble sponset av et norsk spillselskap, men siden 2017 har det vært det mer dekkende navnet Eliteserien.

Bettingselskap med odds på Eliteserien

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
1000 NOK
4
100% opptil 2000 NOK
5
5 x 20 EUR gratisspill
6
100% opptil 5.000 kr

Rosenborg har vunnet ligaen klart flest ganger

Det er 16 lag som spiller i Eliteserien, og dette er klubber fra hele landet. Det er ikke lag fra hvert eneste fylke/region i ligaen, men det er minst ett lag fra alle landsdeler i Eliteserien. Mange har et favorittlag på grunn av geografisk tilhørighet, men mange heier også på lag i Eliteserien uten at de har denne geografiske tilknytningen. Regnet i antall tilskuere er Eliteserien en populær liga, og årlig er det omtrent 1,5 millioner tilskuere som går på kamp.

Det var ikke før i 1963 at ordningen med en felles nasjonal toppserie kom på plass. Den første seriemesteren ble riktignok kåret i 1937, men før 1963 ble seriemesterne kåret gjennom et sluttspill for distrikts- og avdelingsvinnerne. Siden 1963 er det 13 forskjellige lag som har vunnet serien minst én gang. Til sammen er det 23 lag som har sikret seg en medalje ved å bli blant de tre beste i ligaen.

Ingen lag er i nærheten av Rosenborg når det kommer til antall seriemesterskap. 26 ganger har Rosenborg vunnet ligaen siden 1963. Fra 1992 til 2004 vant de serien 13 sesonger på rad. Nærmest i antall serietitler kommer Viking og VIF med henholdsvis 7 og 5. Det må også nevnes at Fredrikstad tok 9 titler mellom 1938 og 1961 i den tidligere ordningen.

betting på eliteserien

Nordmenn liker oddsspilling på Eliteserien

Helt siden 1948 har nordmenn kunne tippe på utfallene av kamper i norsk fotball. Da tippekampen kom på TV hver lørdag fra 1969, skjøt også interessen for og tippingen på engelsk fotball i været. Dette er de to ligasystemene som engasjer flest fotballinteresserte nordmenn, men Eliteserien er kongen. Den geografiske tilknytningen forklarer nok det meste av engasjementet, men hvorfor norsk betting på fotball engasjerer så mange er sammensatt. Fellesskapsfølelsen som det gir å være engasjert i og heie på et lag kan heller aldri undervurderes.

Tradisjonen med å spille på kampene i norsk fotball går mer enn 70 år tilbake i tid, men samtidig er det ingen tvil om at internett har medført at oddsspillingen på norsk fotball har eksplodert. Internett har gjort det enkelt å spille uansett hvor du bor i kongeriket. Internett har også gitt mange flere bookmakere og nye oddsmarkeder. Selv om vinnermarkeder som oddsspill på pause- og sluttresultatene av kampene i Eliteserien fortsatt er mest populært, er det også kommet utrolig mange andre ting det kan spilles odds på i Eliteserien.

Hver eneste kamp i Eliteserien byr på hundrevis av oddsspill

Som nevnt over er spill på enten hjemmeseier, uavgjort eller borteseier det største markedet i Eliteserien, og det samme gjelder de samme utfallene ved pause, eller begge to på samme oddsspill. Likevel blir det bare mer og mer du kan spille odds på i Eliteserien, og noe av det som finnes er oddsspill på det nøyaktige resultatet i mål, hvilket lag som får mål først, samt om den første scoringen kommer på en corner. Det finnes også mange oddsspill på enkeltspillere i Eliteserien.

Bettingselskapene tilbyr også outrights på Eliteserien. Dette er langsiktige vinnerspill for hele sesongen. Det betyr at du kan spille odds på hvilket lag som vinner Eliteserien, hvem som rykker direkte ned til OBOS-ligaen samt om et lag tar medalje. Eliteserien toppscorer kan du også plassere odds på.