Risikofritt spill – Du spiller odds, bookmakeren tar risikoen

Når det kommer til sport og spill er det mye du kan få av bookmakerne som kan brukes til dette. Bettingsselskapene kan gi deg både innskuddsbaserte og innskuddsfrie bonuser. Dette i form av gratispenger, oddsbonuser, cashback eller gratisspill. Uansett hva det kalles er dette sportsbonuser som gir deg ekstra vinnersjanser uten at du må bruke egne penger til det. Det blir midler du får fra bookmakeren som kan brukes til å spille odds på bookmakerens regning.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
1000 NOK
4
100% opptil 2000 NOK
5
5 x 20 EUR gratisspill
6
100% opptil 5.000 kr

Risikofrie spill er annerledes enn andre oddsbonuser

Enten du bruker egne penger til oddspillingen eller spiller med bonusmidler, er pengene tapt om spillet ikke ender med suksess. Et tilbud som bookmakerne opererer med, skiller seg fra alle de andre på dette området. Det er risikofrie spill. Til slike spill bruker du egne midler når spillet plasseres i markedet, men det er bettingselskapet som tar hele risikoen. Ender spillet med tap får du nemlig tilbake hele innsatsen din. Med denne typen spill kan du dermed spille odds uten noen form for økonomisk risiko.

Det følger selvsagt vilkår og betingelser med risikofrie spill, på samme vis som for de fleste bonuser som kan hentes hos bettingselskapene, men om du fokuserer på mulighetene til å vinne og spille på bookmakernes regning og/eller risiko, er det bare å takke ja til disse tilbudene. Nedsiden er minimal, mens oppsiden kan være stor.

Risikofritt spill

Du vinner samtidig som bettingselskapet tar risikoen

Det som altså skiller et risikofritt spill fra alle andre tilbud som bookmakerne tilbyr, er at du må bruke egne penger (eller bonuspenger) til å plassere det i markedet. Risikofrie spill er ofte benyttet i forbindelse med spesielle sportsbegivenheter. For eksempel en landskamp i fotball eller finalen i NBA, men de kan også være generelle til bruk på det du selv ønsker. Typisk har disse spillene er verdi på 100 til 500 kroner, men kan selvsagt ha andre verdier også.

I et tenkt tilfelle får du tilbud om et risikofritt spill opptil 500 kroner på finalen i Champions League. Da bruker du 500 kroner til å plassere dette spillet, men ender dette spillet med tap får du de 500 kronene tilbake fra bookmakeren. Det betyr at du spiller helt risikofritt samtidig som du får sjansen til å vinne. Det er med andre ord ingen nedside, men en potensielt stor oppside.

Vilkår og betingelser for risikofrie spill

Som nevnt over kommer også risikofrie spill med vilkår og betingelser. Disse burde ikke hindre deg fra å benytte tilbudet, men det er greit å sette seg inn i dem slik at du unngår negative overraskelser om du vinner med det risikofrie spillet.

Det er for det første ikke et gratisspill, så du må ha nok penger eller bonusmidler på kontoen til å kunne spille. Spiller du med egne penger får du hele innsatsen tilbake uten noen betingelser om spillet ender med tap. Det samme gjelder ved bruk av bonuspenger, som tilbakeføres og fortsetter med de samme bonuskravene som tidligere.

Den viktigste betingelsen er hva som skjer om du vinner med det risikofrie spillet. Dersom det skjer får du innsatsen tilbake uten betingelser om du brukte egne penger på spillet. Nettogevinsten ses derimot på som bonuspenger, noe som betyr omsetningskrav og minsteodds. Imidlertid er disse mye lavere enn for andre bonuser. Er du heldig er minsteoddsen i nedre del av skalaen (1,30–1,40) og omsetningskravet på 1 gang. Dersom du vinner på et risikofritt spill plassert med bonuspenger, innebærer det at nettogevinsten må møte de opprinnelige kravene som bettingbonusen ble delt ut med.